Bal.png Schermafbeelding 2019-10-12 om 21.20.11.png Schermafbeelding 2020-01-20 om 18.38.06.png UNO_HOCKEY_PHOTOS-213.jpg
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsafbeelding

Nieuwe inval regels, via Flexhockey.nl

12-3-2023  | 

De KNHB heeft de regels voor invallen simpeler en toegankelijker gemaakt, met als doel om meer spelers voor het hockeyspel te behouden. Waar invallen vroeger bijvoorbeeld alleen maar mogelijk was als lid binnen je eigen club, mag je nu ook invallen bij een andere club en je mag zelfs invallen in een competitiewedstrijd als je helemaal niet lid bent van een hockeyvereniging.

 

Clubs mogen zelf bepalen wat voor soort invallers ze willen toestaan in hun teams, en UNO heeft besloten de KNHB invalmogelijkheden maximaal te faciliteren.

Concreet betekent dat het volgende:

  • Als je een invaller zoekt voor een jeugd- of seniorenteam mag dat dus iemand zijn die lid is van UNO, lid is van een andere club of iemand die helemaal niet hockeyt/lid is van een hockeyvereniging.
  • Let op: de speelgerechtigheidsregels zijn wel hetzelfde gebleven: In de jeugd mag een invaller niet ouder zijn dan de leeftijdscategorie van het team en zelf niet in een hogere klasse spelen. Idem voor de senioren; een speler mag niet jonger zijn of zelf in een hogere klasse uitkomen. Als dit wel het geval is moet hier tijdig via de wedstrijdsecretaris om dispensatie voor worden gevraagd.
  • Als de invaller is gevonden en deze persoon is geen lid van UNO dan moet deze persoon zich via Flexhockey.nl voor een UNO invalbeurt aanmelden. Vind jouw flexhockey aanbod hier. Na registratie via Flexhockey.nl kan deze persoon op het DWF gezocht en toegevoegd worden. Op deze manier is iedere invaller geregistreerd en verzekerd bij de KNHB.
  • Iedereen die lid is van een hockeyvereniging heeft automatisch toegang tot Flexhockey.nl. Daar is het flexaanbod van alle clubs in Nederland terug te vinden. Iemand die niet lid is van een hockeyverenging moet eenmalig EUR 10,- betalen om lid te worden van de KNHB en om een seizoen lang van flexhockey.nl gebruik te kunnen maken.
  • Kosten: Invallen bij de UNO jeugd is gratis, bij de UNO senioren kost invallen EUR 2,50 per wedstrijd.
  • Per seizoen mag een persoon bij maximaal 5 wedstrijden invallen. Wil iemand vaker meedoen? Dan is een UNO lidmaatschap de beste optie!

 

Om te zorgen dat alle spelers in UNO teams altijd onder het KNHB tuchtrecht en onder de KNHB verzekering vallen willen we jullie met klem verzoeken om invallers altijd langs de correcte weg, Flexhockey.nl dus, te registreren! Wil je meer lezen over de invalregels in de verschillende competitievormen en speelgerechtigheid? Kijk dan hier: KNHB-invallen.

 

Neem voor vragen over Flexhockey.nl contact op met Tess Ruiter en neem in geval van twijfel altijd contact op met de wedstrijdsecretaris.


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws