Schermafbeelding 2020-01-20 om 18.38.06.png UNO_HOCKEY_PHOTOS-213.jpg Bal.png Schermafbeelding 2019-10-12 om 21.20.11.png
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsafbeelding

Traingstijden bekend! - UNO gaat de zaal weer in

13-10-2022  | 

De trainingstijden in de zaal zijn bekend! Scroll verder naar beneden voor het overzicht.

Goed nieuws! UNO heeft vanaf dit seizoen een nieuwe zaalhockeylocatie gevonden! En dat betekent dat het komende zaalhockeyseizoen alle jeugdteams en een groot aantal seniorenteams in de zaal kunnen trainen en competitie kunnen spelen!

Nieuwe hoofdlocatie

Onze nieuwe hoofdlocatie is de Disaster Dome op Sportpark Overvecht Noord. Op dit sportpark zit onder andere FC Utrecht en Voetbalvereniging Edo. De Disaster Dome is het hele jaar door de thuislocatie van de Utrecht Disaster Inline Skate Hockeyclub en van de Dom City Roller Derby. En sinds kort in de wintermaanden dus van UNO.

Om alle teams een plek te geven om te trainen zullen we verder nog een klein aantal uren op Galgenwaard trainen en als het nodig is op Olympos. Thuiswedstrijden vinden over het algemeen plaats op Olympos.

Balken en goals aanschaffen

Om in de Disaster Dome goed te kunnen trainen hebben we nieuwe hockeybalken en hockeygoals nodig. De komende weken zamelen we via de Rabo Clubsupport actie en via de Grote Clubactie zoveel mogelijk geld hiervoor in. Een goed doel dus, dus moedig zo veel mogelijk vrienden en familie aan om mee te doen aan deze acties!

Jeugd in de zaal

We bieden alle jeugdteams vanaf de O8 (drietallen) de mogelijkheid aan om een keer per week in de zaal te trainen en competitie te spelen. De O8 traint alleen voor de kerstvakantie in de zaal en speelt in januari op vier ochtenden competitie. De O9 en ouder traint van eind november tot eind februari in de zaal en speelt in die periode competitie. Zie het kopje 'Competitiedata' voor de speeldata waarop de wedstrijden worden gepland door de KNHB.

De O18-, O16- en O14 wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag ingepland.

Bij O12-jeugd probeert de KNHB zoveel mogelijk wedstrijden op de zondag (als mogelijk in de ochtend) te plannen. Dit doen ze vanwege de vele open dagen van middelbare scholen op de zaterdagen.

De Benjamins krijgen in januari en februari de mogelijkheid om aan de wintertraining in de zaal mee te doen. Ze gaan we in de zaal oefenen op het 3 tegen 3 spel, zodat ze goed zijn voorbereid op de KabouterMiniCompetitie op het veld die start na de winterstop. Kiddies kunnen zich, als ze willen doortrainen in de winter, aanmelden voor wintertraining bij Panasj via https://utrecht.panasj.nl.

Voor alle leeftijden geldt dat zaalhockey niet verplicht is. Het is een mooie aanvulling op het veldhockey qua techniek en tactiek én het biedt kinderen de mogelijkheid het hele jaar door te hockeyen. 

Aanmelden voor Benjamins kan per e-mail aan [email protected]; hiervoor ontvangen ouders in november een aparte reminder-mail.

Aanmelden van O8 en ouder  moet door de teammanager of coach gebeuren, per team. Deadline voor aanmelden van een team is vrijdag 23 september. Geef bij het aanmelden van een team ook de namen van de deelnemende spelers door.

Senioren in de zaal

Er is voor 16 seniorenteams plek komend zaalseizoen. Er kan getraind worden in de Disaster Dome op dinsdagavond en vrijdagavond, en eventueel op zaterdagochtend. 

Alle seniorenwedstrijden worden door de KNHB in principe op zondag ingepland, waar mogelijk in de (na)middag, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van zaalruimte.

Senioren melden zich aan als team, met een teamcontributie. Deze contributie is opgebouwd uit de KNHB teambijdrage en de zaalhuur. Seniorenteams krijgen standaard geen trainer aangeboden, maar mogen hun eigen trainer regelen. In overleg met de TC kan er een betaalde trainer geregeld worden.

Aanmelden van een seniorenteam moet uiterlijk vrijdag 23 september, door middel van een e-mail aan [email protected] Geef daarbij gewenste trainingstijd aan en uit welke veldteams het zaalteam wordt samengesteld.

Zaalhockeycompetitie algemeen

De zaalhockeycompetitie loopt van 10 december 2022 t/m 19 februari 2023, uitgezonderd de kerstvakantie. Op een wedstrijddag speelt elk team 2 wedstrijden in een drieluik (toernooivorm met 3 teams) van max. 2 uur. Er was sprake van dat de KNHB het drieluik per dit seizoen zou afschaffen, en dat er per speeldag maar één wedstrijd gespeeld zou worden, maar deze wijziging gaat pas over een jaar in. Het seizoen 22-23 wordt er dus nog in drieluiken gespeeld.

Alle wedstrijden worden 6 tegen 6 gespeeld, dit geldt dus ook voor O10 teams en ouder. Vandaar dat een team uit minimaal 8 spelers/speelsters moet bestaan om mee te doen aan de competitie. 

UNO moet uiterlijk 27 september de teams die meedoen aan zaalhockey inschrijven bij de KNHB. De uitvraag daarvoor zullen we dus snel doen.

Hier kan alle algemene informatie van de KNHB worden teruggevonden: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/zaalhockey-mededelingen-competitiezaken-seizoen-2022-2023-district-midden-nederland

Competitiedata

December     10/11, 17/18

Januari           7/8, 14/15, 21/22, 28/29

Februari         4/5, 11/12, 18/19

Zet deze data vast in jullie agenda! Het zaalhockeyschema wordt soms kort tevoren gepubliceerd, maar er wordt altijd door de KNHB verwacht dat een team kan worden opgesteld, met dezelfde boeteregels als op het veld.

Definitieve trainingsschema

Hierbij het definitieve trainingsschema.

ma di woe do vrij
Galgenwaard Hal 1 16 - 17 u MixO12-2 - - - -
Galgenwaard Hal 1 17 - 18 u MO14-1 - - - -
Disaster Dome 15 - 16 u - - O8-teams/ Benjamins - -
Disaster Dome 16 - 17 u MO12-3 - MO9-1/4 & 5 - MO10-1 & JO10-1
Disaster Dome 17 - 18 u MO14-2 Instuif O10-O12 MO9-2/3 & JO9-1 - MO10-3 & JJ-O12 keepers
Disaster Dome 18 - 19 u MO14-3 Instuif O16-O18 & keepers Instuif O14 MO16 MixO12-1
Disaster Dome 19 - 20 u MO14-4 DO25-1 - MO18 MixO12-4
Disaster Dome 20 - 21 u - D4-6 - -
Oefenwedstrijden 
Disaster Dome 21 - 22 u - DS1 - - -


Contributie

De contributie voor dit zaalhockeyseizoen is als volgt:

Benjamins €30,- per speler (incl trainer)
Jeugd O8 €65,- per speler (incl competitie, incl trainer)
Jeugd vanaf O9 €95,- per speler (incl competitie, incl trainer)
Senioren €750,- per team, max 22 spelers (incl competitie, excl trainer)


Jeugdleden die gebruik maken de verschillende financiële ondersteuningsfondsen kunnen tegen een lager tarief met zaalhockey meedoen:

Benjamins (fonds) €4,50 per speler
Jeugd O8 (fonds) €10- per speler
Jeugd vanaf O9 (fonds) €14,50 per speler


We hebben er ontzettend veel zin in!

Mail voor vragen en overleg naar [email protected]